dimarts, 28 d’octubre del 2008

NTICEDU: Canvi conceptual

En la resposta d'aquestes preguntes queda reflectit el canvi conceptual envers l'avaluació inicial:


- Situa’t de 0 a 10 (0 gens d’acord 10 molt d’acord)

TE2) L’objecte fonamental de la Tecnologia Educativa és oferir un bon ventall de tècniques per als docents: 5>>2

TC1) Els professionals de l’educació han de ser competents en les tècniques que asseguren la correcta transmissió del coneixement : 10>>10

CC2) Aprenc tant dels companys com dels materials i consultors: 8>>10

DT1) El canvi tecnològic determina el canvi social: 7>>10

CC1) Les aules de la UOC són una comunitat d’aprenentatge: 10>>10

DT2) La tecnologia és força neutral en relació a prejudicis, valors i actituds: 9>>3

DU2) Els debats virtuals suposen perdre força hores amb poc benefici personal: 8>>5

TE1) La Tecnologia Educativa ha d’assegurar un bon domini de les TIC: 10>>10

DU1) Els debats a la UOC poden millorar moltíssim: 9>>9

TC2) Les TIC són necessàries per transmetre els continguts als alumnes: 6>>7

dissabte, 25 d’octubre del 2008

2. DEBAT (Interculturalitat i Educació)


Un cop finalitzat el debat relacionat amb la PAC 1, i per tant, amb el vídeo del hijab, puc dir que ha estat molt interessant, ja que hem tractat un tema present a l’actualitat del nostre entorn més proper.
Aquest m’ha aportat idees o més ben dit punts de vista diferents, gràcies als quals he pogut defensar amb més fermesa el que personalment penso i opino sobre el tema, i en altres ocasions, a veure les coses des d’un punt de mirar diferent al que tenia. De manera que al llarg del debat he anat relacionant la opinió personal amb els continguts o referents teòrics treballats a l’assignatura. Gràcies a aquestes relacions conceptuals i als nous conceptes assimilats en relació al tema del mocador o hijab, com a professional de l’educació puc tenir un punt de referència per poder actuar de forma coherent al context educatiu quan em trobi amb un cas similar.

En quant a les dificultats trobades al llarg del debat, la que destacaria potser és la gran quantitat d’aportacions o missatges a l’espai del debat, les quals de vegades van d’un tema a l’altre sense continuïtat, i en ocasions, he estat força estona simplement per situar-me. Malgrat això penso que els debats tant virtuals com en viu i en directe són molt interessants per poder construir nou coneixement o simplement per mirar el que passa al nostre voltant des d’un altre perspectiva. El debatre ens ajuda a entendre la realitat i a posicionar-nos davant d’una temàtica concreta.

Els temes que es podrien aprofundir una mica més estan relacionats amb el com actuar en situacions d’interculturalitat. Penso que es important tenir-ho clar i saber el perquè ho fem així i no d’una altra manera. Crec que aquí trobaríem el perquè de moltes conductes discriminatòries.

divendres, 17 d’octubre del 2008

NTICEDU: Autoavaluació PAC1.3

MAPA CONCEPTUAL: Ciència, Tecnologia, Societat i Educació



CONCLUSIONS
L’elaboració dels mapes m’ha ajudat a entendre millor els textos a treballar. Ja que per relacionar els conceptes entre ells cal primer entendre bé quines són les relacions que s’estableixen. L’elaboració del mapa t’obliga a entendre i a pensar sobre aquestes relacions.

En definitiva, que ciència, tecnologia, societat i educació estan íntimament relacionades, de manera que les unes depenen de les altres. És a dir, entre aquests conceptes hi ha una interrelació on tots estan al mateix nivell.

Podem dir que les TIC han arribat a la societat de la informació. Aquestes han influït de tal manera que han provocat canvis a la societat de tipus econòmics, mediatics, organitzatius, empresarials, culturals, educatius i de personalitat. I evidentment, també han arribat als processos d’ensenyament i aprenentatge, per tant, a l’educació. Només cal fer una visita a les escoles actuals per constatar aquesta presència.

Així doncs, ciència i tecnologia són essencials per entre la societat i l’educació actual. Però alhora aquests també són important per entendre cap a on avança la tecnologia i la ciència.

Finalitzant, la nova concepció entre aquests conceptes és tant complexa com la pròpia realitat. La Psicologia es planteja nous reptes per poder entendre millor aquesta relació.